Vállalatunk története

Az MSD Animal Health bemutatása

Összefoglalás
Az MSD Animal Health, amely az Egyesült Államokban és Kanadában kívül Merck Animal Health néven ismert, a Merck & Co, Inc cég egyik fontos üzletága. Elkötelezett az iránt, hogy a legmegfelelőbb módon feleljen meg azoknak a semmihez nem fogható követelményeknek, amelyekkel ügyfelei manapság szembesülnek.  Az MSD Animal Health stratégiai célja, hogy fenntartható növekedést érjen el olyan integrált megoldások – innovatív állatgyógyászati termékek és szolgáltatások – folyamatos biztosításával, amelyek kielégítik ügyfeleink változó igényeit.

A vállalat ágazatvezető szerepe – amely munkatársai töretlen elkötelezettségével egészül ki, továbbá azzal az elhatározással, hogy hozzáadott értéket teremtsen – lehetővé teszi számára, hogy az ügyfelek legvonzóbb üzleti partnere legyen. Az MSD Animal Health feltett szándéka, hogy része legyen az állatorvosok, a tenyésztők, a hobbiállattartók és az egész társadalom mindennapjainak.

Elérkezett a megfelelő idő az MSD Animal Health számára
A humán- és állategészségügy napjainkban megfigyelhető egymástól való rendkívüli és előzmény nélküli kölcsönös függése új dinamikát alakított ki, amely a humán- és állategészségügyi kérdések megoldásának együttműködésre építő megközelítését követeli meg. A Merck & Co, Inc kiterjedt erőforrásainak birtokában a Merck Animal Health rendelkezik az ahhoz szükséges összes összetevővel, közöttük a megfelelő tudományos és üzleti eszközökkel, amelyek segítségével a szektor kiemelkedő vállalatává válhat.  A vállalat eltökélt szándéka, hogy rendkívül gyorsan valóra váltsa valódi potenciálját. Ez a törekvés tükröződik kollégáinak odaadásában, lelkesedésében, szakértelmében és kreativitásában, amelyet a vállalati kultúra részeként mindig is következetesen táplált és bátorított.

Az MSD Animal Health olyan állategészségügyi (-gyógyászati) vállalat lesz, amely kiváló, rendkívüli teljesítményre képes termékeket és szolgáltatásokat ajánl portfóliójában a leghatékonyabb, ügyfélközpontú szolgáltatással.  Ennek megvalósítására az erőteljes tudományos bázis, a vállalat K+F motorja, az ügyfélközpontú szervezeti kialakítás, az elkötelezett munkavállalók, magas színvonalú gyártó tevékenység, valamint a folyamatok és az ellátásilánc-kezeléshez alkalmazott korszerű megközelítés segítségével kerül sor.

Különösen három kérdés lesz az MSD Animal Health innovációs és növekedési stratégiájának motorja a jövőben:

1)         Növekvő kereslet a hús, a tej és a tojás iránt
Előrejelzések szerint az állati fehérje iránti kereslet 50%-kal fog nőni az elkövetkezendő tíz év során a népességszám növekedése és a szegénységi olló elnyílásának csökkenéséből adódó jobb táplálkozás eredményeként. Ugyanakkor a rendelkezésre álló megművelhető földterület várhatóan nem változik, sőt, egyes területeken még csökken is.  Sohasem voltak ilyen fontosak azok az intézkedések, amelyek javítják a termelékenységet, csökkentik a termelékenységi veszteségeket, hatékonyabban és eredményesebben látják el a világot élelmiszerrel.

Az MSD Animal Health jelenlegi portfóliója máris fontos szerepet játszik abban, hogy a gazdák jó feltételek között tarthassák és eredményesen táplálják állatállományukat annak érdekében, hogy hatékonyan és egészséges állománnyal érjék el a célként kitűzött súlyt, tej- és tojásmennyiséget.   Az MSD Animal Health e téren megnyilvánuló jelentőségének egy példája az a képessége, hogy reagálni tud például a száj- és körömfájásra, és a patásokat világszerte a leginkább tizedelő hasonló betegségekre. Az MSD Animal Health rendelkezik azokkal az eljárásokkal, termékekkel és forrásokkal – ideértve a kormányok nevében és részére világszerte kezelt antigénbankokat is – amelyek segítségével a hatóságok bárhol a világon gyorsan tudnak reagálni, amikor járvány tör ki és megfékezni a betegséget.

Az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) becslése szerint az állatokat sújtó betegségek az állati fehérje 20%-os csökkenését eredményezik, továbbá „sok még a tennivaló, ha lényegesen szeretnénk csökkenteni az állattenyésztésben jelenleg tapasztalt veszteségeket, nevezetesen új vakcinákra, gyógyszerekre és diagnosztikai tesztekre van szükség”.  

Az MSD Animal Health folytatja az új módszerek bevezetését az állategészségügy (-gyógyászat) terén, annak érdekében dolgozik, hogy haladást érjen el az állattenyésztés, az állati táplálékok és az állatállomány gondozása területén annak érdekében, hogy segítséget nyújtson az állatokat sújtó betegségek visszaszorításában, a világ élelmiszerrel történő hatékony és eredményes ellátásában, és a hús, tej és tojás iránti növekvő kereslet kielégítésében.

2)         A fejlődő világban nő a hobbiállattartás, a hobbiállatok hosszabb ideig élnek az ellátás javuló színvonalának köszönhetően.
A fejlődő világban nő a hobbiállattartás a hobbiállat és a hobbiállattartó közötti kötelék erősebbé válása miatt, amint azt nyugaton is tapasztalhatjuk. Kínában például az egy gyermekes háztartásokban megnőtt a kereslet a hobbiállatok iránt, akik először a gyermek társai, később, amikor a gyermek „kirepül” otthonról, gyermekpótló szerepet játszanak.  A hobbiállatokat egyre inkább családtagnak, sőt – bizonyos tartományokban – státusszimbólumnak tekintik.  Az év-év alapú növekedési ütem (CAGR Compound Annual Growth Rate = halmozott éves növekedési ütem) 11%-os növekedést jelez a hobbiállatszegmensben Kínában (Pet care – Eurobarometer). Becslésünk szerint a városokban ez az érték 20 százalék.

Ezzel párhuzamosan a fejlett országokban az idősebb hobbiállatok nagyobb aránya tapasztalható a teljes hobbiállat-állományon belül – az Egyesült Államokban a macskák és a kutyák csaknem fele 6 évesnél idősebb; míg a 90-es évek közepén ez az arány 40% volt.  Gazdáikhoz hasonlóan, az öregebb macskák és kutyák is krónikus betegségek, például cukorbetegség, krónikus vesebetegség, rák, fog- és szívbetegségek, csontízületi gyulladás, szenvedő alanyai lehetnek.

Az MSD Animal Health vakcinái segítségével a hobbiállatok egészsége megőrizhető.  A vállalat gyógyszerei segítségével felgyógyulnak a különféle betegségekből.  Az idősebb hobbiállatok és azok sajátos állapota a Merck kutatóinak egyik fő szempontja az új termékek gyors forgalmazása során.

3)         Az állatról emberre terjedő betegségek veszélye
Az újonnan azonosított, az elmúlt három évtized során humán
megbetegedést okozó fertőző betegségek több mint 60%-át állatoktól vagy állati terméktől eredő kórokozók okozták. Egyes kórokozókat élő állatok hordoznak, másokat, például a veszettséget a vadon élő állatok.  Az élelmiszerrel bevitt, állatról emberre terjedő betegségek, például a szalmonellafertőzés, ugyancsak befolyásolja az emberi egészséget.  A Világ-egészségügyi Szervezet szerint ez a betegségcsoport 14 millió embert érint évente a világon.

Prognózisok szerint az emberi társadalomban bekövetkező változások, különösen a globalizáció, megnöveli(k) az állatról emberre terjedő betegségek veszélyét.  A tapasztalat azt mutatja, hogy korábban ismeretlen betegségek, például a SARS vírus okozta fertőzés igen váratlanul jelentkezhet állatok közvetítésével.  A közelmúlt eseményei, például a madárinfluenza és az H1N1 vírus okozta influenza rávilágít, hogy az állatokról az emberre terjedő betegségek veszélye nő, aminek súlyos következményei lehetnek az egész világon.

Az állatról emberre terjedő betegségek megjelenése összetett jelenség, oka több tényezőre vezethető vissza, ilyenek, például az ökológiai változások, mikrobás alkalmazkodás, humándemográfia és -viselkedés, nemzetközi utazás és kereskedelem és a mezőgazdasági gyakorlat, technológia és az ipar. Az állatról emberre terjedő betegségek kockázatának kezeléséhez több szektort érintő együttműködésre van szükség, továbbá erős partnerségekre, amelyekhez a humán- és állati érzékelő és válaszrendszerek közötti megbízható kapcsolat társul.

A kormányok és minisztériumok feladata, hogy komolyan vegyék az állatról emberre terjedő betegségek jelentette veszélyt. Nem hagyhatják ugyanakkor figyelmen kívül az ételek okozta fertőzéseket, például a szalmonella- és E.coli fertőzést, amelyek jelentős gazdasági és közegészségügyi károkat okozhatnak, ha nem fékezik meg őket a modern oltóanyagok segítségével.

Legyen szó állatról emberre terjedő betegség okozta járványról vagy kizárólag az állatokra korlátozódó fertőzésről, például száj- és körömfájásról vagy kéknyelvbetegségről, a Merck Animal Health a termékek, eljárások és források egyik legszélesebb skáláját nyújtja a megelőzéshez, illetve a kezeléshez.  Hogy innovatív és dinamikus maradjon, a vállat továbbra is évi több millió dollárt fektet az új termékek és szolgáltatások kutatás-fejlesztésébe, a meglévők továbbfejlesztésébe és finomításába annak érdekében, hogy továbbra is gyorsan tudjon reagálni ügyfelei új igényeire és a betegségek jelentette fenyegetésre.

Az MSD Animal Health a megfelelő vállalat
A bizonytalanság időszakát követően most már világos, hogy az MSD Animal Health fontos része marad a Mercknek.   A vállalat továbbra is elkötelezett az MSD Animal Health üzletág stratégiai fejlesztése mellett.

Az MSD Animal Health összes munkatársát egy új vállalati kultúra részévé kívánja tenni, amely abban a szenvedélyben gyökerezik, hogy kielégítse az ügyféligényeket, ügyfelei megbízható és kiemelt partnere legyen, segítséget nyújtson – erős tudományos bázisa gazdag erőforrásai révén – abban, hogy ügyfelei üzleti vállalkozásaikat a piaci változásokra reagálva alakítsák.   A vállalat elkötelezte magát amellett, hogy a szektor legjobb állategészségügyi (-gyógyászati) vállalata legyen.

Az üzleti döntéseket az MSD Animal Health-en belül hozzák azok, akik napi szinten vesznek részt a vállalat működésében.  A Merck Csoport részeként az MSD Animal Health jól pozícionált ahhoz, hogy kiaknázhassa az állat- és humánegészségügy közötti szinergiákat, így a K+F-t, továbbá, hogy piacvezető pozícióra tegyen szert mindkét szegmensben.  Az MSD Animal Health a növekedéshez és a további innovációhoz egyedülállóan pozícionált.

Az MSD Animal Health jövőképe, hogy fenntartsa és megőrizze szektorbeli vezető pozícióját és a következő hat évben megduplázza üzleti volumenét nemzetközi növekedés és célzott üzletfejlesztési tevékenységek révén.  Minden munkavállaló elkötelezett az üzleti tevékenység átalakítása mellett azzal, hogy kétszer olyan jól végeznek mindent.

A vállalatnak kiterjedt értékesítési hálózata, változatos portfóliója és széles földrajzi lefedettsége van.  Ezt jelzi és bizonyítja a széles termékválaszték, jelenléte minden főbb állatfajjal kapcsolatban kiterjedt állategészségügy-irányítási platformokkal, hozzáadott értéket képviselő, kitűnő szolgáltatásokkal, a globális technológia, szakértelem és piaci lefedettség vonzó földrajzi hálózatával.

Az MSD Animal Health feltett szándéka, hogy biztosítsa ügyfeleinek: továbbra is élhetnek a vállalat páratlan lehetőségei nyújtotta előnyökkel.  Például a szektorban a Merck az egyik legnagyobb kötelezettséget vállalta a K+F beruházásokban annak érdekében, hogy kielégíthesse az ügyféligényeket. A fő cél jobb termékekkel a korábbinál gyorsabban ellátni az állatorvosokat és a tenyésztőket.

A vállalat fő gyógyszer- és oltóanyag-kutatási és -fejlesztési központjait kiegészítik azok a helyek, ahol a világ egyes állatfajaival, betegségeivel és régióival foglalkoznak. Az MSD Animal Health saját lehetőségeit kibővítik a Merck tudományos lehetőségei és felfedezései, a fejlett technológiát alkalmazó partnerek, például egyetemek, kormányzati támogatású intézmények és üzleti társulások, meglévő hálózata.

Tisztelettudó és felelősségteljes
A méret felelősséget is jelent. Az MSD Animal Health, a szektor egyik vezető vállalataként, teljes mértékben ki kívánja aknázni forrásait azért, hogy teljesítse az ügyfelek, a szabályozó hatóságok és a kormányok elvárásait.  A vállalat üzleti tevékenységét a legjobb minőségben, a legmagasabb szakmai tudással és tisztességgel végzi.  Az MSD Animal Health továbbra is ösztönzi az innovációt az állategészség, az egészséges élelmiszerek és a közegészség javítása és megőrzése érdekében törekszik arra, hogy széles körű hozzáférést biztosítson a termékekhez és a szaktudáshoz, továbbá minden érdekelt (az állatok és az emberek) érdekképviselőjeként lép fel.

A betegségek és egészségügyi közállapotok országról országra változnak, különféle prioritásaik vannak az állatorvosoknak, a tenyésztőknek és a hobbiállattartóknak, és konkrétan az állategészségüggyel kapcsolatban eltérő kormányzati törekvések, politikák és szabályozások érvényesülnek.  Az MSD Animal Health ezzel tisztában van. Rugalmasságot a hatékonyságtól és a termelékenységtől vár korszerű gyártó helyeinek globális hálózata és a helyi igényekhez igazított kisebb K+F helyek révén.   Az egyes ügyfelek igényei a konkrét helyeken továbbra is kiemelt kérdés marad a vállalat számára.

Az MSD Animal Health szenvedélyesen végzik a munkájukat és büszkék korábbi teljesítményeikre.  A vállalat munkatársai szerte a világon teljes szívvel törekszenek teljesítményük további javítására az ügyfélkiszolgálás területén – kétszer olyan jók akarnak lenni mindenben –, hogy kiváló színvonalat nyújthassanak ügyfeleknek szerte a világon és a társadalom egészének.

Előretekintő állásfoglalás

A sajtóközleményben szereplő egyes kijelentések az Egyesült Államok 1995. évi, magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformtörvénye (U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995) „biztonságos kikötő” rendelkezéseinek értelmében vett „előretekintő nyilatkozatok”. Ezek a kijelentések a Merck és Schering-Plough vállalatok egyesülésének előnyeire vonatkozó nyilatkozatokat tartalmazhatnak, bár nem korlátozódnak kizárólag ezekre. E nyilatkozatok lehetek jövőbeli pénzügyi és üzemi eredményekre, közös vállalati tervekre, célokra, várakozásokra és szándékokra vonatkozó nyilatkozatok, de nem kezelhetők tényként. E kijelentések a Merck vezetésének jelenlegi vélekedésein és várakozásain alapulnak, és jelentős kockázatok és bizonytalanságok függvényei. A tényleges eredmények eltérhetnek az előretekintő nyilatkozatokban foglaltaktól.
Többek között a következő tényezők miatt térhetnek el a tényleges eredmények az előretekintő nyilatkozatokban foglaltaktól: annak lehetősége, hogy a Merck és a Schering-Plough egyesülésétől remélt szinergiák nem vagy nem a várt időszakon belül valósulnak meg; a gyógyszeripari ágazatra vonatkozó szabályok és az egészségügyi törvények hatása; annak kockázata, hogy a két vállalat integrációja nem lesz sikeres; a vállalategyesítés okozta törés miatt nehezebb az üzleti és a működési kapcsolatok fenntartása; a Merck képessége, hogy pontosan jelezze előre a jövőbeli piaci feltételeket; a Merck-szabadalmak és az innovatív termékekre vonatkozó más oltalmak hatékonyságától való függés; új és változó szabályozás és egészségpolitika jelentette kockázat az Egyesült Államokban és nemzetközi porondon, perek és/vagy szabályozó hatóságok fellépéseinek kockázata.

A Merck nem vállal kötelezettséget az előretekintő nyilatkozatok új információk, jövőbeli események vagy egyéb okok miatti nyilvánosan elérhető frissítésére.  Azok a további tényezők, amelyek miatt a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek az előretekintő nyilatkozatokban foglaltaktól, megtalálhatók a Merck 2010. évi jelentésében, a 10-K sablonon, és a társaságnak az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet részére benyújtott egyéb dokumentumaiban, amelyek megtalálhatók a Felügyelet honlapján (www.sec.gov).

Intervet Hungária Kft.

Az Intervet Hungária Kft. a hazai állatgyógyászati piac egyik vezető vállalata, amely már a nyolcvanas évek közepétől több szervezeti formában működik Magyarországon. Cégünk fő tevékenysége az anyavállalat által kifejlesztett és világszerte széles körűen alkalmazott biológiai és gyógyszerkészítmények hazai forgalmazása, de emellett saját termékeink kutatási és fejlesztési munkáiban is aktív szerepet vállalunk, valamint a rendelkezésünkre álló szakmai erőforrásokkal, elkötelezetten támogatjuk a magyar állatorvosok posztgraduális továbbképzését. 

Vállalatunk célja, hogy az állatorvosoknak hosszú távú stratégiai partnerséget kínálva segítse a mindennapi gyógyító-megelőző munkát és biztosítsa a legújabb kutatási eredmények gyakorlati alkalmazását Magyarországon mind a haszonállatok, mind a társállatok ellátása terén. Hisszük, hogy innovatív termékeink és kiegészítő értéket képviselő szolgáltatásaink jelentősen segíthetik a nagyállattartó üzemekben és kisállat rendelőkben dolgozó ügyfeleink áldozatos munkáját és hozzájárulhatnak az állattenyésztő gazdaságok és kisállat praxisok sikeres működtetéséhez. 

Portfoliónk súlyos fertőzések megelőzését célzó vakcinákat, antibiotikumokat, parazita ellenes készítményeket, hormonokat és más innovatív állategészségügyi termékeket és szolgáltatásokat tartalmaz. Legtöbb termékünk már a hazai piacon is kiállta az idők próbáját és nem csak a tudományos vizsgálatok igazolják hasznukat, hanem a gyakorlatban is nagyszerűen megállják a helyüket. A megbízható oltóanyagok és kiváló minőségű gyógyszerek mellett cégünk fontos faladatának tekinti, hogy szaktanácsadói révén segitse a hozamnövekedést a telepeken és speciális elemző programjaival javitsa a gazdálkodás hatékonyságát a nagyüzemekben és a kisállat praxisokban. 

Az Intervet Hungáriánál arra törekszünk, hogy a magyar állategészségügyben dolgozó kollégák munkáját segítve hozzájáruljunk az állatok egészségének megőrzéséhez, közvetett módon az egész társadalom jólétének emeléséhez. Cégünk minden évben több állatvédő szervezet, tudományos egyesülés munkáját segíti termékek adományozásával, illetve szponzori hozzájárulással. A magyar válallat lelkes csapata gyakorlott állatorvosokból, tapasztalt szakemberekből áll, akik kíváló személyes kapcsolatot ápolnak a nagyüzemekben, vagy a kisállat rendelőkben dolgozó orvoskollégákkal illetve más szakemberekkel. 

Az Intervet Hungária Kft. 2010-ben vált az amerikai székhelyű MSD világvállalat részévé. 
2011 június 29.-e óta az állatgyógyászati divíziót MSD Animal Health-nek, Amerikában Kanadában pedig Merck Animal Health-nek hívják. 
Anyavállalatunk évszázados történelméről , a nevéhez fűződő felfedezésekről, eredményekről a „Vállalatunk története” cimű menüpontban olvashat többet.

www.msd-animal-health.hu

MSD Animal Health

Az MSD Animal Health cég központja