A ResPig®-ről

A sertések légzőszervi betegsége nagy gazdasági veszteségeket okoz a sertéstartóknak világszerte. A sertés légzőszervi betegségkomplexét (PRDC) számos kórokozó és tartási tényező kölcsönhatása okozza. Ezért a PRDC nehezen elemezhető betegség, és az ellene való védekezésben is nehéz lehet meghozni a helyes döntéseket.

Az MSD Animal Health nagyon aktívan tevékenykedik a PRDC megelőzése és az ellene való védekezés terén: nagyon hatásos vakcinákat, gyógyszerkészítményeket, jó szaktanácsadási támogatást és specifikus diagnosztikai eszközöket bocsát az állatorvosok és a sertéstartók rendelkezésére. Az MSD Animal Health a sertések légzőszervi betegségei terén folytatott összes tevékenységét a ResPig® márkanév alatt csoportosította. Az MSD Animal Health létrehozta a ResPig® Farm Audit és a ResPig® Economic Simulator [ResPig® Telepi Audit és ResPig® Gazdasági Szimulátor] rendszereket, melyek segítenek az állatorvosoknak a PRDC elemzésében és az ellene való védekezéssel kapcsolatos döntések meghozatalában. Mindkét rendszert tartalmazza a ResPig® Eszköz.

A ResPig® Farm Audit [ResPig® Telepi Audit]

A ResPig® Telepi Audit rendszer a PRDC elemzésére szolgál a sertéstartó gazdaságokban. Egy pontozási rendszer segítségével rizikófaktorokat emel kiés indikátorokat azonosít; ezek határozzák meg, hogy mely kórokozók tartoznak a lehetséges kórokozók közé az adott gazdaságban.
Az audit által felölelt információk körét további laboratóriumi adatok egészítik ki, így minden egyes vizsgált kórokozó esetében egy pontszámot kapunk. Ez a pontszám - egy 0 és 3 közé eső skálán - összefügg a betegség súlyossági szintjével: nincs (nincs jelen a betegség), mérsékelt, jelentős vagy súlyos.

A ResPig® Economic Simulator [ResPig® Gazdasági Szimulátor]

A Gazdasági Szimulátort azért fejlesztették ki, hogy elősegítse a gazdaságokban a légzőszervi betegségek okozta gazdasági károk csökkentését célzó különböző vakcinázási programok lehetséges hatásaival kapcsolatos gazdasági számításokat. A rendszer a különböző kórokozók okozta betegség súlyossági szintjétől függően kiszámítja az egyes beavatkozási stratégiák hatását.

A szimuláció tudományos üzemi adatok alapján történik. A rendszer ezeknek az általános adatoknak és az egyes telepekre specifikus beavatkozásoknak az alapján kiszámítja a várható gazdasági hatást.

A honlap e része kizárólag azoknak az állatorvosoknak van fenntartva, akik a ResPig® módszer alkalmazásával együttműködnek az MSD Animal Health-tel a PRDC elleni védekezésben. A hozzáférési engedélyt az MSD Animal Health képviselői adják meg. Ennek az eszköznek a révén az állatorvos hozzáférhet a telepi audithoz, a diagnosztikai információkhoz és a teljes gazdasági számítási modellhez.
Ha Ön regisztrált ResPig® állatorvos, válassza ki a ResPig® Audit Eszközt!
A honlapot felkereső minden látogató megnézheti a ResPig® Audit Eszköz demó változatát és a Gazdasági Szimulátor demó változatát.

ResPig

Az MSD Animal Health szakmai partnerséget nyújt az állatorvosoknak a sertés légzőszervi betegségkomplexe (PRDC) elleni folytonosan változó küzdelemben.